14. dec. 2014

er julen her uanset, hvor langt vi er i forberedelserne. Jeg har siddet en del ved symaskinen i december, men det kan jeg ikke fortælle mere om før efter jul, kun at det har været SKØNT. Min egen julekjole kan jeg derimod godt vise, den er næsten færdig og mangler kun det sidste finish, bl.a. oplægning, bælte og kantning af ærmegab indvendigt.

Stoffet er fra Silkehuset og har ligget på min hylde et par år. Der var kun 1 m, så modellen skulle tænkes igennem. Stoffets flotte mønster kræver ingen særlige designmæssige detaljer. Til gengæld ville jeg gerne have et lille ærme i, men der var altså meget lidt stof at gøre godt med. Løsningen blev, at jeg klippede ærmet på skrå, det kunne lige akkurat være der. Kjolen er foeret med et herligt julerødt Bembergfoer, og jeg tror jeg styler med guldsko, som jeg har i skabet. Modellen er fra burda style 03 2013. Jeg har justeret ryglængden og halsudskæringen ellers ikke andet. Det er en meget anvendelig model, som kan varieres i en uendelighed med forskellige kraver, ærmelængder. Her er et par tips:

50’er lookmed en hvid krave og hvide opslag på ærmerne evt. lange ærmer med hvide manchetter eller et maritimt udtryk i marineblåt med hvide påsyede bånd som på originalmodellen og skulderstropper evt. med guldknapper og så ville det da være fedt med en synlig guldlynlås i ryggen. En tredje variant kunne være at vælge forskelligt stoftil over- og underdel og afslutte med et bælte i taljen, så ser det ud som bluse og nederdel. Jeg har en sommerudgavei hør i gang, som bliver uden foer og med en anden form på halsudskæringen. Den kommer på bloggen efter jul sammen med de endnu hemmelige julegaver.

Har du spørgsmål til modellen eller bare lyst til at skrive en kommentar, så er der et kommentarfelt nederst på siden.

Jeg giver dig lige nogle stemningsbilleder fra syprocessen og måske kommer der et billede, når jeg har kjolen på med tilbehør og friseret hår juleaften.

Skærmbillede 2014-12-14 kl. 15.25.14  burda style 03 2013 julekjole2015Bibra Design 12 2014

IMG_0677-1

Vlieseline formbånd strøget på halsudskæringen for at holde faconen. Foer og kjole syet sammen og der er klippet hak i sømrummet.

IMG_0661

Skuldersømme presses over kantpresser for at undgå pressemærker efter overlocksømmen.

IMG_0662

Det kræver lidt omhyggelighed at få to lodrette sømme til at ligge præcis overhinanden i en vandret søm. Men med lidt tålmodighed, nåle og evt. ritråd lykkes det.

IMG_0663-1

Lynlåsen går også henover en vandret søm. Jeg synes, det er rigtig svært at få det til at blive på plads. Derfor har jeg sat mange knappenåle i og som det måske kan ses, har jeg også en ritråd igang. Jeg synes, den ekstra tid er givet godt ud i stedet for at skulle pille op og ærgre sig.

IMG_0668-1

Kan du se lynlåsen? Den er der inde bagved den lodrette søm. 🙂

IMG_0675-1

Foeret er syet sammen, men solens stråler øser ind af vinduet. Herligt med solskin til arbejdet.

IMG_0665

Så er kjolen syet sammen, foeret er syet i og klar til at få sat ærmer i.

IMG_0669

Jeg vendesyr ærmerne med foer, inden jeg syr dem i, og kanter ærmegabet med skråbånd. Jeg synes, det ser lidt lækkert og coutureagtigt ud med kantebånd i ærmegabet.

 

Top