19. okt. 2014

Hvem slår en sekser?

Jeg brugte eftermiddagen i går på et projekt, jeg har haft i tankerne længe. Jeg købte for snart to år siden 8 skumgummiklodser 20 x 20 cm, som skulle blive til legetøj. Motiverne og ideerne har været mange, og nu er de første fire blevet til terninger – de resterende fire har jeg andre ideer med.

Materialer: Vliesofix, sort filt, bomuldsstof i seks forskellige farver, strygejern, sytråd, symaskine, tålmodighed, god energi og lyst til a sy.

Først tegnede jeg alle terningernes øjne over på Vliesofix (diameter 5 cm) og strøg Vliesofix over på filt. Jeg har en fladpresser, som jeg købte billigt for 15 år siden, og den er super, når man skal stryge Vileseline på. Det er svært, at se cirklerne på billedet, men der skal være 21 cirkler til hver terning, altså havde jeg gang i 64.

DSC01661

Så klippede jeg dem ud og arrangerede dem på stofstykkerne, som jeg havde klippet ud med 1 cm sømrum.

DSC01663

Så skal cirklerne stryges på de enkelte stofstykker – altså i fladpresseren med dem en gang til.

DSC01664

Dernæst syede jeg alle cirklerne på hvert stykke stof.

DSC01665

De seks stykker stof til terninges sider skal sys sammen i den rigtige rækkefølge så “øjnene sidder rigtig”. Her er rækkefølgen af øjne 1, 2, 6, 5. Top og bund 3 og 4. Jeg lod to sider stå åbne i top/bund, som jeg så syr sammen i hånden, når skumgumimklodsen er sat på plads.

DSC01668

Nu kan legen begynde – god fornøjelse.

DSC01669

Top